Studija slučaja

SkillUp Edukacija

Evo nekih od rezultata naše strategije digitalnog marketinga za SkillUp:

47% više zakazivanja

89% više organskih poseta

42% više poziva

U Sygnific-u, čvrsto verujemo da uvek postoji bolji način da se nešto uradi. 

To je zato što prepoznajemo vaše želje i potrebe, a to je edukacija koja će vam pomoći da razvijete karijeru, postanete finansijski samostalniji i pre svega – budete srećni u onome što radite.

Prethodni period obeležila je globalna pandemija koja ne jenjava i koja je neizostavno promenila model po kojem funkcionišu ne samo biznis i način učenja, već je drastično preoblikovala i našu svakodnevnicu. 

Da, pandemija jeste izbrisala granicu između našeg posla i doma, ali je ostavila dovoljno prostora da možemo da radimo na sebi i svom znanju. 

SkillUp je prva platforma na Balkanu koja pruža edukaciju koristeći revolucionarni Blended Learning model učenja. 

Kako je Sygnific razvio SkillUp i šta to znači za vas? 

Pogledajmo studiju slučaja.

Šta je revolucionarni Blended Learning model?

Kombinovano učenje je pristup obrazovanju koji kombinuje obrazovne materijale na internetu i tradicionalno učenje, odnosno interakciju sa mentorima. 

Međutim, interakcija sa mentorima u učionici može da se zameni sa online webinarima, čineći učenje još pristupačnijim i praktičnijim jer briše fizičke barijere koje mogu postojati, tako da ništa ne stoji na putu do vašeg uspeha!

Kombinovanjem najboljih aspekata tradicionalne nastave sa metodama online učenja proširuje iskustvo polaznika, podržavajući vaše učenje bilo kada i bilo gde

Blended Learning učenje uključuje:

  • Deo učenja odvija se na internetu, pri čemu polaznik sam upravlja tempom kojim uči
  • Drugi deo učenja vodi instruktor, obično se izvodi putem webinara omogućavajući polaznicima na daljinu da se lakše angažuju

U suštini: kombinovano učenje, obuka na internetu i mentorstvo od strane instruktora je usklađeno i stvara integrisano okruženje za učenje u kojem vi eksponencijalno napredujete.

Međutim, Blended Learning kombinuje online edukaciju (snimljene video zapise, audio i tekstualne materijale, online testove i zadatke) sa tradicionalnom edukacijom koja može da se odvija i uživo u fizičkom prostoru, ili remote putem integrisane webinar aplikacije.

Klijent:

SkillUp

Datum projekta:

12. januar, 2020

Usluge:

Webdizajn, SEO, Google Ads

Da li postoji mogućnost zaposlenja u partnerskim kompanijama?

Na osnovu globalnih primera uspešne prakse, razvili smo prvu platformu na našem tržištu koja podržava Blended Learning način učenja.

SkillUp u saradnji sa liderskim kompanijama proizvodi edukativni sadržaj sa ciljem da brzo i kvalitetno obuči sve one koji žele da usvoje nova znanja i veštine iz oblasti IT-a, dizajna, poslovnih i softverskih veština, ali i veštinu javnog nastupa. 

Svi edukativni programi sadrže video lekcije, testove i zadatke, a kreiraju ih istaknuti stručnjaci sa zavidnim dugogodišnjim iskustvom, odnosno partneri koji mogu biti kompanije ili pojedinci.

Već je dogovorena saradnja sa šest partnera među kojima ćemo izdvojiti kompanije:

  • Elsys Eastern Europe
  • Ogitive
  • Institut Main Point 
  • OSA Računarski Inženjering

Snimljeni kursevi su praktični, prate lokalno i globalno tržište rada, a ono što je najvažnije polaznici će imati mogućnost da se zaposle u kompanijama partnera!

Na ovaj način, SkillUp platforma će omogućiti:

  • Cenovno efikasnije rešenje od tradicionalne edukacije, zadržavajući sve njene prednosti
  • Praktičnu edukaciju za kojom postoji tražnja u partnerskim kompanijama i na tržištu rada
  • Lokacijsku nezavisnost (dok traje vanredno stanje, svi kursevi će se održavati putem integrisane webinar aplikacije)
  • Platforma je urađena kao web aplikacija sa mobile-first pristupom i dovoljan je mobilni telefon za njeno korišćenje

Koliko vremena moram da odvojim za edukaciju na SkillUp platformi?

U proseku ćete provesti 2 do 3 sata nedeljno savladavajući online sadržaj i radeći na dodeljenim zadacima, pre nego što se uživo pridružite instruktoru na praktičnom predavanju na kraju nedelje.

Platforma grupiše polaznike u virtualne grupe, omogućavajući manje troškove za praktični deo nastave kada instruktor komunicira sa grupom umesto sa pojedincem, što omogućava i gejmifikaciju edukacije (gamification).

Šta to znači? 

Gejmifikacija je koncept da se svaki vid učenja može pretvoriti u zabavnu aktivnost, pretvarajući učenje u igru. Gejmifikacija jača motivaciju za učenje aktivno ga podstičući, povećavajući raspon pažnje i smanjujući stres učenika. 

Dinamika otključavanja sadržaja je vremenski definisana, tako da pomaže polaznicima da održe efikasnu dinamiku usvajanja informacija i veština neophodnih za dalje napredovanje u karijeri. 

Koja je razlika između Blended Learning edukacije i online kursa?

Trenutna rešenja koja postoje na tržištu edukacije su tradicionalni i online kursevi.

Tradicionalni kursevi podrazumevaju 3 do 5 predavanja nedeljno. U manjim mestima, tradicionalni kursevi su često nedostupni, dok u većim gradovima mogu podrazumevati više sati provedenih u prevozu svake nedelje. 

Narednih meseci ovaj vid edukacije neće biti ni moguć usled globalne pandemije.

Osim toga, tradicionalni kursevi su najskuplji vid edukacije.

Sa druge strane, najveći izazovi online edukacije su redovno praćenje materijala, dinamika, ali i količina savladanog kurikuluma bez interakcije sa predavačem i bez feedback-a. 

Ovo dovodi do jako malog broja završenih kurseva (prema podacima sa Harvard-a i MIT-a, njihove online kurseve je završilo manje od 10% polaznika), pa polaznici češće izgube vreme i novac nego što savladaju veštinu koja će im pomoći u napretku karijere. 

Glavna prednost Blended Learning edukacije u odnosu na online kurseve je rad sa instruktorima.

Tokom trajanja edukacije na nedeljnom nivou imaćete priliku da uz pomoć instruktora primenite znanje koje ste stekli na platformi i upustite se u rešavanje studije slučaja.

Svi zadaci tokom praktičnih vežbi su realni primeri iz prakse, koji će vam pomoći da zaista usvojite znanja i pripremite se da veštinu iskoristite u praksi i unovčite je.

Kao dokaz o vašem znanju dobićete sertifikat iza kojeg stoji SkillUp platforma, mentor i partnerske kompanije koje su učestvovale u kreiranju edukativnog materijala.

Pomoću SkillUp platforme, kompanije koje se bave edukacijom bi ostvarile finansijski priliv i u ovoj situaciji kada im je funkcionisanje onemogućeno ili otežano, zadržali bi zaposlene i potencijalno stvorili potrebu za angažovanjem novih saradnika, među kojima možete biti i vi.

Polaznici bi iskoristili vreme izolacije na kvalitetniji način, edukujući se, a da pritom kvalitet edukacije ne bude na nižem nivou, već naprotiv, unapređen kombinovanjem prednosti tradicionalnog i digitalnog. 

Napravite prvi korak ka svom ličnom i profesionalnom usavršavanju i prijavite se na neki od dostupnih kurseva na SkillUp platformi.

Kursevi koje SkillUp pruža: